Welkom op de website van KVO Oldenzaal

Welkom op de website van Konijnenfokkersvereniging Oldenzaal & omstreken" 't Raskonijn", in de volksmond beter bekend als "KVO Oldenzaal".
Bekijk hier het laatste nieuws en de diverse uitslagen van onze leden op de verschillende shows!
Het vergaderrooster en tatoeƫerrooster voor het huidige seizoen staan hier gepubliceerd.
Bent u geĆÆnteresseerd in het houden van konijnen of wilt u meer informatie ontvangen m.b.t. huisvesting, verzorging en lidmaatschap neem dan gerust contact met ons op!

Laatste nieuws KVO Oldenzaal

Bjorn Brunink, clubkampioen met Lotharingerdwerg en ontvangt predicaat U

In het jaar 2020 kon er helaas, in verband met COVID, geen tentoonstelling worden gehouden. Het was dus dan ook inmiddels al weer twee jaar geleden dat we onze dieren tijdens de Noabershow weer konden showen. De leden van HKSV Hengelo, BPKV Borne en KVO Oldenzaal hebben dan ook reikhalzend uitgekeken of de show in het eerste weekend van november gehouden kon worden. Ondanks dat de hoenders in verband met de vogelgriep verplicht thuis moesten blijven is het toch een fantastische show geworden.

Bij de konijnen werd door de eindjury maar liefst twee keer het predicaat U van uitmuntend toegekend. Een witte Rex van Hans Jogems (BPKV) ontving dit predicaat en werd de uiteindelijke winnaar van de Noabershow. Ook een Lotharingerdwerg van het jeugdlid Bjorn Brunink (KVO) kreeg dit predicaat toebedeeld. Omdat KVO al enkele jaren haar clubshow heeft ondergebracht bij de Noabershow, is Bjorn clubkampioen van onze vereniging. Een fantastische prestatie.

Noabershow op 6 en 7 november 2021

U bent op 6 en 7 november van harte welkom op de jaarlijkse Noabershow. De Noabershow is een gezamenlijke clubshow van de verenigingen van HKSV Hengelo, BPKV Borne en KVO Oldenzaal. Tijdens de Noabershow zijn diverse kippen, duiven en konijnen te bewonderen.  Daar wil je toch zeker een kijkje komen nemen? De toegang is gratis.

Theo Tijman met Duitse Hangoor winnaar jongdierenkeuring 2020

Op zaterdag 5 september hebben we onze jaarlijkse jongdierenkeuring gehouden bij de familie Brunink in Losser. De verzorging was prima, we weten inmiddels niet beter. Er waren maar liefs 112 dieren ingeschreven die beoordeeld zijn door de keurmeesters Gerrit Lenselink uit Vorden en Adriaans uit Zoeterwoude.

De dieren werden verdeeld in 4 klassen. In de A-klasse, dieren geboren in de maanden januari en februari werd een Papillondwerg van Marcel Brunink als beste aangewezen. In de B-klasse, dieren van de maanden maart en april, zat het beste dier van de keuring, namelijk een konijngrijze Duitse Hangoor voedster van Theo Tijman met predicaat F en 96,5 punten. De C-klasse, de jongste dieren geboren in de maanden mei en juni, was voor Toon Holtmaat met een voedster Tan zwart. De zogenaamde aoc-klasse, is een klasse waarvan het ras landelijk is erkend maar nog niet in die kleurslag. Marcel Brunink bracht het beste dier namelijk een Papillondwerg in de kleur madagascar. De volledige catalogus is te vinden op deze website onder uitslagen.